Turistični center Piki

“Majhen svet velikih idej…”

Turistični center Piki stoji v čudoviti vasici Olimje, 300 m od Samostana Olimje in slabih 500 m od domačije Jelenov greben.

Turistični center je najnovejša pridobitev podjetja Jelenov greben. Čeprav se zgodba o novem centru piše z letom 2021, pa duša tega centra sega par desetletij nazaj. Če poznate zgodovino začetkov podjetja Jelenov greben, veste o čem govorimo. V nasprotnem primeru, pa vam bomo zaupali nekaj več zanimivosti, ki vas bodo zagotovo navdušile.

Marsikdo se začetkov podjetja Jelenov greben spominja po gojenju šampinjonov, kompostu in konzerviranih izdelkih. Slednje najdete še danes na naših trgovinskih policah, poleg njih pa vam nudimo: domače marmelade, žgane pijače, piškote, suho sadje, oreške in jelenje salame ter pršute.  V ponudbi izdelkov pod znamko Jelenov greben so poleg živilskih izdelkov, še lasersko-gravirani izdelki in keramični izdelki iz gline.   

Vsi našteti izdelki in še več se proizvajajo v našem novem centru.  A to ni vse! Vso proizvodnjo si lahko v  centru ogledate sami.  Na voljo je devet postojank, pri katerih vas čaka tabla z vsemi zanimivimi in pomembnimi informacijami in zvočni način poslušanja besedila. Hkrati pa vam bodo postojanke prikazale celoten proces izdelave naših izdelkov: od surovine do končnega, zapakiranega izdelka. 

V sklopu postojank si boste ogledali:

  • lesni studio
  • kuhinjo marmelad in piškotov
  • žganjekuho
  • zorilnico destilatov
  • polnilno linijo sokov
  • sušilnice jelenjih salam in pršutov
  • keramični studio
  • polnilnico
  • laserski studio
Individualni gostje Cena na osebo
Odrasli
12,00€
Otroci (do 12. leta starosti)
8,00€
Skupina (min. 15 oseb) Cena na osebo
Odrasli
10,00€
Otroci (do 12. leta starosti)
7,00€

Po končanem ogledu sledi degustacija domačih izdelkov, ki je zajeta v ceno vstopnice. Na voljo so vstopnice za mesni, vegetarijanski in otroški meni. Če vas bosta ogled in degustacija prepričala, boste v novi trgovinici v PTC-ju vse predstavljene izdelke lahko kupili.

Nudimo tudi voden ogled za šolske skupine, teambuildinge in ostalo, v sklopu tega pa vam pripravimo tematske delavnice. Za vse informacije se obrnite na e-mail: ptc@jelenov-greben.si

Veselimo se vašega obiska!

ODPIRALNI ČAS: 

PONEDELJEK     ZAPRTO
TOREK                8.00-16.00
SREDA                8.00-16.00
ČETRTEK           8.00-16.00
PETEK                8.00-16.00
SOBOTA             8.00-16.00
NEDELJA            ZAPRTO