»Pri nas so jutra drugačna«
SLO / CRO / EN / IT / DE / RU

Več kot nepozabna doživetja

Obiščite nas, doživite oddih na malo drugačen način. Čakajo vas nepozabna doživetja...
Moja košarica
Število izdelkov: 0
Skupni znesek: 0,00 €
Naroči izdelke
Rezerviraj zdaj

Predstavitev

»Pri nas so jutra drugačna« je že nekaj časa slogan domačije Jelenov greben. 
Na grebenu, pod skrivnostno Rudnico, le nekaj deset metrov nad samostanom z znamenito tretjo najstarejšo lekarno v Evropi, se že vrsto let dopolnjuje pestra turistična ponudba.

Najprej vam nasproti pritečejo jeleni damjaki in mufloni, če pa so morda zadržani, jih prikliče gospodar z ljubkovalnim imenom: "Pikaaaa, Pikiiii....", kot poslastico pa dobijo še koruzo. Jelenjad se prosto giblje po okoli 8 hektarov velikem ograjenem gojišču.

Zgodovina

Najprej je bila tukaj kmetija z govedorejo in vinogradništvom. Potem pa je domačijo prevzel še komaj 18 letni Borut Ježovnik. Poln energije in novih idej, s čisto vizijo, seveda s polno podporo družine, se je začela zanimiva turistična zgodba.

Najprej smo prodali govedo in pripeljali 75 jelenov damjakov iz Brionov, iz Hrvaške. Kasneje smo se lotili gojenja šampinjonov, konzerviranja, predelave in uvoza komposta za gobe ter v sklopu inženiringa predstavništva treh tujih podjetij.

Gostom nikoli ni dolgčas

Gostom je v začetku gostoljubna mama Anica pripravljala šampinjone na razne načine in dobil se je tudi jelenji golaž. Iz starega hleva smo preuredili današnje Gostišče Jelenov greben. Domača kuhinja vabi na divjačinske in gobje specialitete, vse skozi pa se kulinarična ponudba dopolnjuje z vedno novimi, predvsem domačimi kuharskimi mojstrovinami.

Penziona »Rebeka« in »Karolina«

Ker so se obiskovalci tukaj vedno dobro počutili in so hoteli ostati še kakšen dan več, smo dodali sobe in apartmaje, Penzion "Rebeka in Karolina", poimenovanem po prvih dveh hčerah. Ker pa za vsakim moškim stoji uspešna ženska, tudi pri nas ni nič drugače. Vseskozi 3 vogale hiše drži žena Asunta, ki je povila 3 hčere, najmlajša je Lara. Skupaj s starim očetom Ivanom in mamo Anico smo vsi vpeti v vsakdanja opravila in edini cilj je zadovoljiti še tako zahtevnega gosta.

Vsak po svoje doprinese k temu, da se vsak obiskovalec na Jelenovem grebenu vedno počuti dobrodošlo. Ključ razvoja je, da se gostu prisluhne in da se za vsako ideje poišče primeren, kompetenten kader, ki se bo z vizijo podjetja poistovetil, kot seveda dodal kakšno svojo idejo. Pomaga nam 20 člansko osebje, brez katerega ne bi vse tako gladko teklo.

Wellness Lara 

Med penzionoma smo dodali še prelep wellness. Na vljo sta dva jacuzija, dve savni, udobni ležalniki in dih jemajoč razgled. Gostje se lahko zagrejejo ob kaminu in čaju ali osvežijo s svežim sadjem. 

Masažni in lepotni studio Rebeka

Najstarejša hči Rebeka je ponudbo popestrila še s pestro izbiro masaž in neg. 

Trgovina

Ker so gostje želeli vse te dobrote odnesti domov, se je skozi leta razvila prečudovita trgovinica z domačimi izdelki. Izdelki so tudi lepo zapakirani, kar je plod razvoja laserske dejavnosti, ki smo jo dodali leta 2006. Najprej z namenom za bolj izpopolnjeno domačo rabo, potem pa smo razvili celo linijo poslovnih daril.

Jabolčni ranč in vinoteka

2009 smo vinograd zamenjali s sadovnjakom starih sort jablan, s strokovno pomočjo Kozjanskega Parka. Zraven vinograda je kozolec, ki je idilični prostor za športne kot tudi svečane dogodke. Leta 2012 smo ga razširili in prelevil se je v prelep zastekljen Jabolčni ranč, kjer se lahko zabava do 150 gostov. Leta 2012 smo dogradili še vrhunsko vinoteko "Star' ata".
 
»Kaj pa imate letos novega« je skoraj redno vprašanje gostov, ki se vedno znova vračajo, kar je največji možni kompliment.

Tukaj ne bomo »spali na lovorikah« pravi gospodar Borut, »Presenečati moremo sami sebe, da lahko presenetimo druge.« Novi programi, dopolnitve in turistični razvoj, predvsem pa zavedanje, da je potrebno dihati s krajem, je pot do uspeha.
»
31
MAJ

POD GREBENOM

Še več sob in "vintage" kavarnica...
Preberi več
»
 
Cena: 25,00 €
Podrobno o izdelku
Jelenov greben
Olimje 90
3254 Podčetrtek
Slovenija
T: +386 (0)3 5829 046
T: +386 (0)3 5829 412
info@jelenov-greben.si
GPS koordinate
46.147217, 15.560728
izdelava spletnih strani
ETREND